Padma Basic

Tibetaanse kruidenleer - eeuwenoude kennis en ervaring

Uit Tibet, het land van de Himalaya, het dak van de wereld, komt een van de oudste en onafgebroken uitgeoefende kruiden tradities. Een traditie van wel meer dan vijfentwintighonderd jaar oud, van een volk dat eeuwenlang letterlijk op eenzame hoogte heeft geleefd.

De oudste teksten over de Tibetaanse gezondheidsleer dateren van de 7e eeuw na Chr. Via Rusland is deze traditie compleet met kruidenreceptuur in de 19e /begin 20e eeuw naar het westen gekomen. Was dat niet gebeurd dan was de Tibetaanse traditie tijdens de Chinese Culturele Revolutie eind jaren ’60 van de vorige eeuw voorgoed van het toneel verdwenen.

De Tibetaanse gezondheidsleer is geworteld in de boeddhistische levensovertuiging, maar is later ook beïnvloed door de Chinese, Indiase (ayurveda) en Perzisch-Griekse opvattingen.
Het systeem behelst een holistische, oftewel totale benadering van de mens.

In oude geschriften staat de volgende prachtige metafoor: als de oorzaak niet wordt bestreden, is het alsof men van een giftige boom alleen bladeren en takken heeft afgesneden zonder ook de wortels eruit te trekken. Hij zal zeker verder groeien.

Eén belangrijk kenmerk van de Tibetaanse kruidenleer is de opvatting dat de menselijke geest de bron is van gezondheid en het behouden ervan. Deze psychosomatische samenhang was de Tibetanen al vroeg bekend. Volgens de Tibetaanse opvattingen spelen een verkeerde voedingswijze in combinatie met stress en negatief denken een belangrijke rol bij lichamelijke verschijnselen. Onwetendheid, begeerte, haat, afkeer, gehechtheid en kortzichtigheid vormen in de Tibetaanse opvatting geestelijke vergiften die het lichaam uit zijn evenwicht brengen.

In de Tibetaanse gezondheidsleer gaat men ervan uit dat het menselijk lichaam bestaat uit vijf elementen: aarde, water, vuur, wind (lucht) en ruimte. Elk element oefent een bepaalde invloed uit op de levensfuncties van het lichaam. Verder wordt het lichaam beheerst door de drie energieën wind(loeng), gal(tripa) en slijm(pégèn) uit de Indiase ayurveda. Gezondheid is een kwestie van evenwicht tussen deze drie energiesystemen. Verstoringen in deze balans of ziekten worden onderscheiden in warme of koude ziektes, afhankelijk van de verstoorde energie en de elementen. Ook de functie van de organen kan worden omschreven als warm of koud, evenals verschillende soorten voedsel en kruiden. Een disbalans van de energiesystemen wind of slijm zijn koude ziektes; storingen van de gal en ‘onzuiver’ bloed zijn warme ziektes.

Is de Tibetaanse gezondheidsleer betrouwbaar? In bepaalde wetenschappelijke kringen heerst de opvatting, dat eeuwenoude traditionele geneeswijzen hun bestaansrecht hebben bewezen door hun overleving. Immers het is zeer onwaarschijnlijk dat generatie na generatie zich door kwakzalverij zal laten bedriegen.Wat uiteraard niet wegneemt dat wetenschappelijk onderzoek uiterst nuttig blijft. Sinds de jaren ’70 vinden aan westerse universiteiten in Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Denemarken onderzoeken plaats naar de werking van Tibetaanse gezondheidsleer.

De Tibetaanse kruidengeneesmiddelen zijn gebaseerd op eeuwenoude kennis en ervaring van geneeskrachtige planten en mineralen. Ze bestaan uit combinaties van tientallen verschillende ingrediënten. Deze ingrediënten kunnen onderdelen van planten zijn, de bast, de wortel, de bladeren of de vruchten, en natuurlijke mineralen. De planten worden gedroogd en gemalen, maar zijn verder onbewerkt.

In de Tibetaanse geneeskunde gaat men ervan uit dat ieder enkelvoudig medicijn ook schadelijk kan zijn. Een plant die goed is voor een bepaald orgaan werkt tegelijk bijna altijd negatief op een ander orgaan. Daarom hebben bij Tibetaanse kruidenpreparaten ongeveer tachtig procent van de bestanddelen een stimulerende werking op het immuunsysteem tot doel terwijl de resterende stoffen eventuele ongewenste reacties moeten opvangen. Juist de specifieke combinatie van de kruiden veroorzaakt een specifieke werking.

Omdat de Tibetaanse kruiden fungeren als boodschappen die het organisme gemakkelijk kan begrijpen en zelfstandig verwerken, spelen reuk en smaak ook een belangrijke rol bij de samenstelling van de ingrediënten.

Tibetaanse kruidencombinaties leveren over het algemeen zacht helende impulsen. Daarom moeten ze langere tijd worden ingenomen voordat het resultaat merkbaar is.

Padma 28

Padma Basic

Per verpakking van 200 capsules € 49,00
Verpakking is goed voor een maand gebruik!

Bestellen, uw wordt naar de speciale Padma-site geleid.
Beproefde kruidencombinatie gebaseerd op eeuwen oude Tibetaanse Gezondheidsleer.
Uw ervaring telt Daarom is het mogelijk om via onze website uw ervaring met anderen te delen.
Lees verder

© 2018 GezondDirect.nl is een onderdeel van SanoPharm Nederland BV – Algemene voorwaardenSitemapWebdesign & Webdevelopment door Earnst

De beste gezondheidssupplementen, direct bij u thuisbezorgd